zondag 13 maart 2011

Wat eten we vandaag?

Broodje rood, bruin, groen...

Sinds ik op kamers woon ben ik allemaal recepten aan het verzamelen. Vandaag heb ik eindelijk het recept geprobeerd die ik voor mijn weblog in gedachte had.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

     -          1 bosui
     -          ½ flesje kookroom
     -          ½ paprika
     -          1 eetlepel rode curry
     -          4 sneetjes vers brood (zelf snijden)
-          300 gram kipfiler
-          Rucola
-          Marinade
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl sambal
- 1 el ketjap

Stap 1: Snij de kip ik kleine stukjes ‘
Stap 2: Maak marinade; voeg 2 el olijfolie, 1 el ketjap, 1 tl sambal en 1 teentje knoflook
Stap 3: Voeg de stukje kip toe bij de marinade en laat het een 1 uur trekken
Stap 4: Snij ondertussen de paprika en bosui in kleine stukjes
Stap 5: Bak na 1 uur de kip met marinade totdat het gaar is
Stap 6: Voeg 1 el rode curry & ½ flesje kookroom toe bij de kip en blijf roeren
Stap 7: Snij 4 sneetjes van het brood af
Stap 8: Verdeel de kip met de saus over de broodjes
Stap 9: Strooi er stukje paprika en bosui over
Stap 10: Leg er per snee 1 handje rucola overheen

Het is een makkelijk recept, je moet er alleen wat tijd voor nemen omdat de kip minimaal een half uur in de marinade moet liggen. Het ziet er heel mooi uit omdat er zoveel kleurtjes inzitten.

Het is heerlijk, eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten