Recensie: Sal Gorda, Tapasbar
Ik wil toch de helft van mijn weblogs richten op het schrijven. Dit vind ik niet het leukste onderdeel van de opleiding, maar eigenlijk heb je een goede schrijfvaardigheid bij alle vakgebieden wel nodig. Vandaar dat mijn eerste ‘schrijfblog’ een recensie is. Dit vind ik een leuke manier om toch nog boeiend te schrijven. Zomaar een verhaal verzinnen zonder aanleiding is niet voor mij weggelegd. Ik heb nog nooit een recensie geschreven, maar na even wat informatie te hebben opgezocht over hoe ik een recensie maak is hier dus mijn eerste recensie…
Locatie
Deze tapasbar op de van Breestraat in Oud-zuid bevindtzich in Amsterdam. Wanneer je binnenkomt lijkt het net alsof je in Spanje in een tapasbar binnenkomt. Overal is het kleurrijk en de mooie tegels en kleurige elementen maken het gezellig.
Sal Gorda is vlakbij het Vondelpark maar het ligt eigenlijk gewoon in een woonwijk. Van buiten ziet het er ook al Spaans uit (vooral buiten het winterseizoen, want dan staan er blauwe tafeltjes en stoeltjes met vrolijke kussens buiten).
Er hangt een gemoedelijke sfeer, er is plek voor 30 mensen maar wanneer er meer mensen komen wordt de kelder ook opengedaan (dit doen ze ook voor besloten feestjes). De stoelen en banken zijn van hout en vond ik niet zo lekker zitten.
Qua gasten is het best divers, ik had het idee dat er mensen uit heel Amsterdam zaten te eten. Toevallig weet ik dat er ook veel mensen uit de buurt komen eten, dit weet ik omdat mijn oppaskinderen in de buurt op school zitten en ik de ouders herkende.
De Tapas
Om te beginnen hadden we brood met aiolie en geroosterd brood met tomaat en knoflook. Vervolgens hadden we als hoofdgerecht een mix van vlees,- en vis tapas. Kippenpootjes in knoflook, rundergehaktballetjes in tomatensaus, varkenshaas met honingmosterd saus, brood met gebakken biefstuk, eieren gevuld met tonijn en patatas bravas als bijgerecht. Als desert had ik chocolade taart.
Om te beginnen hadden we brood met aiolie en geroosterd brood met tomaat en knoflook. Vervolgens hadden we als hoofdgerecht een mix van vlees,- en vis tapas. Kippenpootjes in knoflook, rundergehaktballetjes in tomatensaus, varkenshaas met honingmosterd saus, brood met gebakken biefstuk, eieren gevuld met tonijn en patatas bravas als bijgerecht. Als desert had ik chocolade taart.
De broodjes als voorgerecht waren met veel knoflook bereidt, het brood was vers en de tomaat was lekker koud. Dit was een succes!
Bij de hoofdgerechtjes kregen we niet alles tegelijk maar om de 5 minuten kregen we weer een paar schaaltjes erbij. Het vlees was goed doorbakken en de sausjes die erbij werden geserveerd waren goed op smaak. Het enige wat tegenviel waren de gevulde eieren, we kregen 2 halve eieren met tonijnsalade die leuk op tonijnsalade uit een pakje.
De chocoladetaart als toetje raad ik iedereen aan, wat was dat machtig maar heerlijk! Normaalgesproken vallen chocoladetoetjes mij tegen maar dit was de lekkerste chocoladetaart die ik ooit heb gegeten. De serveerster vertelde ook dat er ook mensen zijn die alleen voor de chocoladetaart komen.
Voor 2 personen was het aantal tapas dat we hadden besteld erg veel.
Bediening
De bediening was erg vriendelijk. De eigenaar (denk ik) sprak geen Nederlands maar Engels. Maar hij had een studente als collega die wel Nederlands was en die ook erg vriendelijk was. We konden zo aanschuiven en we hoefden niet lang te wachten op het eten. Bij de hoofdgerechtjes kregen we niet alles tegelijk. Wat wel een nadeel was, was dat de mannelijke serveerder best wel naar zweet stonk, dit kon komen doordat hij zo hard aan het werk was maar ik vond het vrij onhygiënisch.
Bediening
De bediening was erg vriendelijk. De eigenaar (denk ik) sprak geen Nederlands maar Engels. Maar hij had een studente als collega die wel Nederlands was en die ook erg vriendelijk was. We konden zo aanschuiven en we hoefden niet lang te wachten op het eten. Bij de hoofdgerechtjes kregen we niet alles tegelijk. Wat wel een nadeel was, was dat de mannelijke serveerder best wel naar zweet stonk, dit kon komen doordat hij zo hard aan het werk was maar ik vond het vrij onhygiënisch.
Prijs
Voor dit diner waren we voor 2 personen 55 euro kwijt. Ik vond dat sommige tapas vrij duur waren voor wat je ervoor kreeg (bijvoorbeeld de gevulde eieren voor 3,85 en een stukje taart voor 6,50). Verder was de prijs wel in overeenstemming met de kwaliteit en de sfeervolle omgeving.
Kortom, het was een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar. Er is genoeg keus, ook voor de vegetarier! Voor meer informatie kun je kijken op: www.salgorda.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten